10 Kasım 2014 Pazartesi

ÇİÇEK POĞAÇA


 MALZEMELER
buda pişmış halı

 1sb süt,
1 sb sıvıyağ,
2 kaşık şeker,
1tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 paket kuru maya,
aldığı aldığı kadar un,

 İÇ MALZEME 
1 kase peynır ve az maydanoz,

 YAPILIŞI 
 önce ılık sutu ve mayayı karıştıralım ve dığerlerını sırayla yumurtanın akını sütlu mayayı ve aldığı kadar unu yavar yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım ve dınlenmeye bırakalım.mayalanan hamurdan isteğe yanı tezgaha yada masaya görea sığacak şekılde ,açalım fazla ince olmasına gerk yok 2 cm yetlı,su bardağı ile keselım.içine koyup   poğaça seklınde ve ıkı ucunu bırleştırerek tepsıye dızelım uzerıne yumurta sarısı surup 10.15 dakka tepsıde bekleyıp önceden ısıtılmıs fırında uzerı ıazarana kadar pişirelim 200 derecede ben pişirıyorum,çok guzel oluyoy kesınlıkle tavsıye ederim, SİFA OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder