21 Kasım 2014 Cuma

PASTANE POĞAÇASI



MALZEMELER





















2 SB SÜT
1 SB SIVIYAĞ
1 YUMURTA
1 KÜÇÜK YAŞMAYA
4 KAŞIK ŞEKER
2 KAŞIK TUZ
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERI İÇİN:
ÇÖREKOTU,
PEYNİR
MAYDANOZ


YAPILIŞI
  pastane poğaçası yapmak hıçde zor değil,hem kendi yaptığımız daha bereketli,ve daha lezzeti gelıyor bana,helede çocukler yerken doyuyorum. öncelikle 2 bardak ılık sut içerısine 1 kaşık mayayı ekleyıp azda şeker atıp şöyle  bir karıştıralım ve yoğurma kabına alalım yağı ve
yumurta akını tuzu şekerı ekleyıp unu azar azar
ekleyerek yumuşak bır hamur yapalım.VE 20 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim
ve mayalanan hamurdan mandalina buyüklüğunde bezeler yapıp poğaçayı peynır moydanoz koyup şekıl verelim.tepsıde yarım saat beklesın,ıyıce mayalansın.uzerine yumurta sarısı surup 200 derecelı fırında 15 .20 dakıka pişirelim ve sevdiklerimizle paylaşalım,AFİYET OLSUN sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder